KVASK sitt online forum
 
HomeHome  GalleryGallery  SøkSøk  Registrer degRegistrer deg  Logg innLogg inn  

Share
 

 Våpenloven i Norge!

Go down 
ForfattarMelding
andreas

andreas

Innlegg : 494
Join date : 05.10.2010
Age : 32
Bustad : Valen

Våpenloven i Norge! Empty
SkriveEmne: Våpenloven i Norge!   Våpenloven i Norge! I_icon_minitimefre jan 11, 2013 2:27 am

I Norge kan hvem som helst over 18 år kjøpe, eie og bruke en softgun. Personer under 18 år kan bruke softgun under oppsikt av en over 18 år, men kan ikke kjøpe eller eie. Man kan få dispensasjon fra aldersgrensen hvis man er over 16 år og aktiv medlem i et skytterlag eller skytterklubb tilsluttet Norges Airsoft Forbund, eller bestått jegerprøven.

Våpenforskriftens §23[1] og §10[2] sier:

Våpenloven § 29 første og annet ledd om 18-års aldersgrense gjelder tilsvarende ved overlatelse av luft- og fjærvåpen, herunder luftvåpen drevet med gass, paintballvåpen og air soft gun. Politimesteren kan gi dispensasjon fra 18-årskravet på de vilkår som fremgår av § 10 annet og tredje ledd.
Dispensasjon fra kravet i våpenloven § 7 fjerde ledd om at søker skal være 18 år, kan gjøres for erverv av rifle eller hagle hvis søker er over 16 år og a) i seks måneder har vært aktivt medlem av forening tilsluttet godkjent skytterorganisasjon, og har anbefaling fra denne, eller b) har bestått jegerprøve.
Dispensasjon etter annet ledd kan bare gis i de tilfeller våpenet kan oppbevares av en person som oppfyller de krav til edruelighet, pålitelighet, skikkethet og alder som er nevnt i første ledd.

En softgun som bæres i det offentlige rom kan representere et problem siden det ofte er en tro kopi av skarpe skytevåpen. Det kan være et dilemma for politiet når en person med softgun skal pågripes. Politiet har ingen mulighet til å se om personen bærer et ekte våpen eller en kopi. Dermed kan det oppstå unødvendige skyteepisoder, og en risikerer at personen som bærer softgun blir skadet, i verste fall drept. Det har også vært flere tilfeller av ran der softgun er blitt brukt. I slike tilfeller blir dommen lik som om et ekte våpen ble brukt i ranet, altså dømt etter strafferammen for væpnet ran.

Våpenlovens § 27b[3] sier:

Skytevåpen må ikke uten aktverdig grunn has med på offentlig sted. Bestemmelsen i annet ledd gjelder også luft- og fjærvåpen, våpenetterligninger som lett kan forveksles med skytevåpen, og skytevåpen som etter § 1 annet ledd er gjort varig ubrukbart.

Har eg glømt noko no?
Til toppen! Go down
 
Våpenloven i Norge!
Til toppen! 
Side 1 av 1

Permissions in this forum:Du kan ikkje svare på emner
Kvinnherad Airsoftklubb :: KVASK :: Nybegynnarar-
Gå til: